perjantai 15. toukokuuta 2009

Namit toimii, ei toimi...

Keskiviikkona hypättiin Lizin kanssa Järvenpäässä junaan ja matkattiin Tikkurilaan. Junamatka oli Lizin ensimmäinen ja reipashan tuo otus oli, mitä nyt pientä itkua piti vääntää koko matkan :). Sitten Lyydi mukaan ja eiku treenaamaan Vantaan Ilolaan Pian ja Zackin kanssa.

Liz aloitti ja tein taas saman kaavan mukaan, eli perusasentoja + kontaktia, luoksetulo ja ruutu. Ei hyvä. Liz halusi selvästi tehdä jotain, mutta ei oikein jaksanut keskittyä tylsiin perusasentoihin, piippasi ja katseli muualle. Teki kyllä muutaman perusasennon ja kääntymisen mutta en vain saanut trapeeksi keskittymistä makkaroiden avulla. Blääh! Mutta heti kun otin lelun esiin oli fiilis ihan erilainen! Mä en vain osaa opettaa sivulletuloa ja seuraamista lelun avulla :(. No, luoksetulo menikin taas loistavasti. Se siis vain kerran: miksi hinkata jos menee loistavasti! Sitten ruutua, jossa mulla tais mennä hieman hermot kun Liz ei halunut ollenkaan tulla sivulle... En mitenkään rääkynyt, moittinut tai muuta, vain hieman vaativalla äänellä käskin sen sivulle enkä päästänyt ruutuun ennen kuin totteli. Tästä seurasi ettei Liz uskaltanut lähteä ekalla käskyllä ruutuun. Otin aika monta toistoa että saisin sen lähtemään heti ja tyhmänä vaadin sen joka kerta tulemaan sivulle. ARGH! Eli, sivulletuloja treenataan nyt erikseen ja vasta VANHEMPANA aletaan vaatimaan näitä hienosäätöjä. Tässä vaiheessa sai Liz mennä tauolle ja päästettiin ensin Zack ja sitten Lyydi treenaamaan.

Lyydin kanssa oli ideana tehdä hauskat ja motivoivat treenit. Ensin tehtiin kuitenkin paikallamakuut istuen ja maaten Zackin kanssa. Tauon jälkeen otin pieniä seuraamispätkiä. Ne oli oikein kivoja, mitä nyt hieman edisti. Siihen en nyt jaksa puuttua, tärkeintä etta saataisiin motivaatio nyt kuntoon. Sitten otettiin eri noutoja, ekana tunnistusnouto (=koira etsii ohjaajan hajuisen puunpätkän, muiden samanlaisten joukosta). Tämä on sinänsä ollut hieman ongelmallinen liike, että treeneissä onnistuu periaatteessa aina ja kisoissa vaihtelevasti. Ollaan mietitty johtuisko korkeasta vireestä kisoissa, mutta tänään Pia hoksasi että se voisi yhtä hyvin johtua kapuloiden asetelmasta: rivistä! Olenkin tosiaan treenannut useimmiten niin että heitän väärät kapulat jotenkin vain sinnetänne, eli ei ihme että ympyrän muotoisesta asetelmasta oikea nousee helpommin! Saatiinhan me lopulta onnistumaan rivistäkin, mutta reilusti helpotettuna. Lyydillä oli kuitenkin hauskaa :)!

Hauskuus mielessä jatkettiin tasamaa noudoilla, eka puukapulalla ja sitten metalilla. Laitoin namikulhon taakse hieman hetsaamaan. Ja toimi kyllä ihan kivasti. Onhan tämä muutenkin Lyydistä kiva liike, mutta ei aina jaksais laukata palautuksissa. Lopuksi vielä kaukokäskyt kivalle tekiinkalla jonka jälkeen treenattiin vielä muutama temppu tanssiuraa ajatellen ;). Jännää miten Lyydi innostuu noista tempuista niin paljon. Miksi mä en osaa noita tokojuttuja tehdä sille yhtä hauskoiksi?

Otin vielä Lizillä lopuksi kapulan nostoja ja nyt namit taas kelpasivat! Eli täytyykin ruveta aloittamaan treenit vauhdikkaimmilla liikkeillä, missä voin palkata lelulla. Liz on vain vähän huono vaihtamaan lelupalkasta suoraan namiin (esim. jos otan eka ruutua ja perään seuraamista). Noh, täytyy miettiä. Ehkä tauko väliin...

----------------
Eilen kävin nopsaa lähikentällä tekemässä pienet treenit ja pitämässä hauskaa Lizin kanssa ja jestas meillä molemmilla ollikin hauskaa :). Liz oli tosi taitava ja hieno kun minäkin olin rento! Tehtiin pari merkillelähetystä kosketusalustalla, tolpan kiertoja ja uskomatonta mutta totta, sivulletuloja lelulla!! Ja sehän toimi :)! Annoin Lizin ihan rauhassa miettiä enkä mitenkään käskyttänyt uudestaan. Pientä käsimerkkiä jouduin kyllä antamaan aluksi. Tyttö oli nyt ihan eri fiiliksellä mukana! Jes!

Ei kommentteja: