tiistai 1. joulukuuta 2009

Tunnari-treeniä ja malttia

Tänään käytiin treenaamassa Leenan, Ritan ja Prima-pennun kaa. Kylläpäs on jo taitava pieni bc:n alku :)! Liz teki aluksi perussettiä; ruutua, noutoa ja seuraamista, jonka jälkeen otin tunnaria uudella tyylillä, alustalla. Vasaroin siis 15 hajutonta kapulaa kiinni puulavaan (lava ylösalaisin) joiden joukkoon laitoin oman kapulan. Halusin kokeilla tätä tyyliä, sillä olen jo ikuisuuksia piilotellut omaa ja siirtänyt pikkuhiljaa hajutonta kasaa lähemmäksi (edelleen oma piilossa). Mutta kun oma ei olekaan piilossa, Liz ei nosta sitä :(. Kokeilin siis eilen kahdella kapulalla, toinen hajuton ja toinen oma, molemmat näkyvissä. Liz kävi vain haistelemassa molempia, jonka jälkeen se MAISTELI molempia ja häipyi etsimään "omaa" kauempaa. Mut tänään meni oikein hyvin alustalla!! Kehuin kylläkin heti nostosta, enkä odottanut että palauttaisi. Selvästi on kuitenkin jotan mennyt perille, sillä Liz aika nopeasti rupesi käyttämään nenäänsä ja nosti oikean (no, yritti se eka väärääkin nostaa)! Toisto oli myös hyvä, mutta kolmas kerta oli jo liikaa: nosti heti oikean, mutta tiputti ja haisteli kauan ennen kuin toi sen lopulta (ahneella on paskanen loppu!). Mutta tällä siis jatketaan...

Ruutu on muuten taas ruutu, eikä merkki :D. Eli Liz tietää jo paremmin milloin mennään tötsien keskelle seisomaan ja milloin yhden tötsän taakse!! Jee!

Liz pääsi seuraamaan hieman agilityä sunnuntaina, kun vein Lindan ja Lyydin nuorten agilitypäiville. Lyydin suoritusta Liz ei kuitenkaan saanut seurata, vaan käytiin välillä kävelemässä, treenaamassa tokoa tai laitoin sen autoon. Piipitystä en saanut täysin loppumaan, mutta Liz oli jo PALJON rauhallisempi kuin viimeksi. Kerran meinasi kierrokset mennä liian korkealla, jolloin käskin sen maahan (olen treenannut rauhoittumista käskemällä sen maahan/istumaan eri tilanteissa). Liz kyllä pysyi maassa, mutta kun ääntely ei meinannut loppua, mentiin ulos hieman rauhoittumaan. Sen jälkeen taas parempi. Eli kaiken kaikkiaan ihan onnistunut "treeni" :).

Lyydi on muuten menossa pitkästä aikaa virallisiin agikisoihin 6.12. Silloin tytöt kisaavat myös Junnujen PM-tittelistä!

Ei kommentteja: