keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

15 vkoa ja kuulumisia

Hui! Pikkuinenhan on kohta jo 4kk! Myös pientä alkavaa mörkökautta on huomattavissa. "Pöh, pöh!". Liz näyttää olevan hieman epävarma etenkin hämärässä jolloin voi "pöhistä". Mutta en jaksa tästä nyt repiä ressiä. Aika reipashan tuo on edelleen! Täytyy vain jatkaa tutustumista vieraisiin ympäristöihin.


Yritin tossa mitata säkää ja se on jossain 40 ja 45 cm välissä :). Ts. Liz ei ollut oikein yhteistyhaluinen. Mutta aika koipeliini on jo, semmoinen pieni antilooppi :). Painoa on jo melkein 9½ kg. Iso tyttö!

Viime lauantaina oli vikat pentu/halli-treenit. Vain neljän kerran jälkeen Liz osaa jo hyvin keskittyä minuun ja mun kanssa tekemiseen. Asia, josta olen erityisen iloinen on että Liz myös leikkii (vetää/repii lelua) hyvin kanssani vieraassa paikassa. Vetolelu onkin ollut jo jonkin aikaa aina mukana lenkillä, joten nyt ollaan leikitty monta kertaa päivässä! Uutena projektina olisi nyt palloleikit, joka on vähän unohtunut (Ups!). Pallothan kerättiin aika nopeasti pois Lizin kotiuduttua, sillä se kyttäsi ja hiipi niitä kohti (=> ei hyvä juttu harrastuskoiralle). Nyt ollaankin Tonin ja Lizin kaa leikitty muutamana iltana 4 pallon kaa, vierittämällä niitä lattialla. Liz on alkanut tykkäämään tästä leikistä tosi paljon ja aika vikkelästi ja päättäväisesti jo juoksee niiden perään! Alakuvassa Liz jo odottaa seuraavaa palloa.

Eilen käytiin treenaamassa Susanin, Sailan ja uuden tuttavuuden Katin ja hänen kahden bortsun, Lyylin ja Lempin kanssa. Paikkana oli Järvenpään jäähallin parkkis ja häiriöitä aikas paljon! Autoja, ihmisiä, hölkkääjiä meni koko ajan ohi. Liz sai ensin tulla hieman tutustumaan paikkaan ja seurustelemaan, lähinnä ihmisten kanssa. Sitten laiton Lissun autoon, ettei aina treenaa ekana ja että oppisi myös odottamaan. Ja hienostihan se pikkuinen odotti! Ei ainakaan kuulunut mitään tai päätä näkynyt ikkunasta :).
Liz treenasi tällä kertaa luoksetuloa, sivulletuloa, seuraamista ja kosketusalustaa. Niin ja otettiinhan me hieman "kasia", eli pujottelua jalkojen välistä. Olen tätäkin temppua opettanut naksun avulla ja ihan kivasti sujui niinkin uus temppu häiriössä! Luoksetulossa Liz odotti kiltisti kutsua, eikä edes yrittänyt karata apuohjaajalta. Ei edes nytkähtänyt! Silti tuli niin kovaa kuin kintuistaan pääsi ja taisteli tulisesti rätillä. Sivulletulossa ei tarvii kuin laittaa käsi polven kohdalle, niin Liz jo kiepsauttaa pepun perusasentoon! Oho! Hieno likka! Myös kosketusalusta meni hienosti! Tästä on tullut ihan Lissun elvistely liike. Niin itsevarmana se jo sujahtaa läppäämään tassula alustaa ;). Seuraamista en ottanut kuin ihan pienen pätkän, sillä namia meni väärään kurkkuun ja alkoi yskittämään... :/
Olen kyllä erityisen ylpeä tuon koiruuden treeneistä; häiriötä kun oli oikeasti paljon ja silti keskittyi vain muhun!
"Mitäs sitten tehtäis!?"

Ei kommentteja: