lauantai 4. huhtikuuta 2009

Lyydikin treenaa

Torstaina käytiin Lyydin kasvattajan luona hieman treenaamassa NOME juttuja (=noutajien metsästyskoe) ja myös näyttämässä Lizpettiä. Olen jo pari vuotta miettinyt keväällä järjestettäviä epäv. kokeita missä käytetään riistan sijasta dameja (=eräänlaisia patukoita), Lyydi kun ei oikein riistaa kanna. Tänä keväänä pääsi hieman unohtumaan nuo kokeet, mutta yksi olisi kuitenkin vielä tulossa. Ainut vain että kun otin järjestäjiin yhteyttä, sain selville että sääntöjä on muutettu ja vain alle 2-vuotiaat saavat osallitua :(. Voi kurjuus! Viime vuonna jouduin perumaan, kun juoksut alkoivat. Että semmoista... Ja Lyydin kun on saanut niin paljon noutointoa ja on niin kuuliainenkin vielä! Ja vielä kun mietin torstaisia treenejä harmittaa vielä enemmän! Teimme motivoitua eteenohjausta, muistiharjoituksia ja paljon erilaisia markkeerauksia, missä koira näkee heitot ja painaa mieleen tippumispaikat. Otimme myös kauhukseni paukku-noutoja, missä ammutaan aseella ennen kuin apuohjaaja heittää damin. Lyydihän oli hirveän ääniherkkä pienenä ja on edelleen jonkin verran paukkuarka. Päätimme kuitenkin kokeilla miten Lyydi reagoi kaukaa ammuttuun nallipyssyn ääneen. Kyllä jännitti! Ääni ei kuitenkaan ollut mikään kova ja Lyydikin heristi vain korviaan ja HEILUTTI HÄNTÄÄNSÄ! No minähän palkkasin siitä lelulla (namipussilla) pienen ihmettelyn jälkeen. Olin kyllä NIIN yllättynyt! Otimme heti uudestaan ja appari heitti damin heti ammuttua. Lyydi lähti tosi nopeasti perään, vaikka oli äsken ihan hengästynyt ja loppu. Taisimme ottaa kolme paukkunoutoa ja lopetimme siihen, ennen kuin Lyydi väsähtäisi ja into lopahtaisi. Olin kyllä niin ylpee tuosta otuksesta, en vain ampumisesta vaan koko treenistä. Minä vähän töpeksin käskyissä ja lähettelin vinoon/väärin ym, mutta Lyydillä oli motivaatio just kohdalla ja sinnikkäästi lähti uusien noutojen perään, vaikka hieman hengästytti. Eli kyllä olisi ollut tosi kiva päästä kokeilemaan epäv. kokeisiin :(!!


Ennen ja jälkeen Lyydin treenien pääsi Liz ihmettelemään taloa, pihaa sekä pariin kultsuun. Koko villiä neljän koiran laumaa ei viittitty päästää vapaaksi. Tosin ne kaksikin oli hieman liikaa, etenkin kun nuorempi oli "hieman" liian innokas. Nuorempi laitettiin takas aitaukseen ja Liz uskalsi tulla pikkasen haistelemaan. Mutta siihen se jäi, sillä sitten vain leikittiin Lyydin kaa. Sisällä Liz oli tosi reipas ja pussaili kaikki ihmiset moneen kertaa.


Liz on saanut sosialistua muihin koiriin myös tänään, sillä kävimme päivällä kaverini, hänen berninsä ja kahden hoitikoiran, norwichinterrierien kanssa metsälenkillä. Lizistä se oli tosi hauskaa, vaikka aluksi ihmettilikin niin pieniä koiria :). Metsässä vetivät kunnon rallia!Ilalla tuli vielä vuoden ikäinen bokseri kylään, joka hieman pelotti Liziä. Se tuhisi ja puhisi niin pelottavasti ja oli vielä niin riehakaskin. Eli niistä ei ainakaan vielä tulleet ylimmät ystävät. Pikkuhiljaa!

Ei kommentteja: