keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Treeniä ja Lyydin nomeilut

Kun kerran päivitetään, niin päivitetään sitten kunnolla. Unohdin ihan edellisessa tekstissä kertoa Lyydin nomeilusta. Eli meillä jäi TAAS jällen kerran Pirkan damit väliin ja tänä vuonna ei taidakaan olla enää muita epäv. dami-kokeita (Uudenmaan ohjuksessa on nykyään Pr**kle ikärja!). Lyydi siis rupesi ontumaan, eikä voinut sen takia osallistua. Nyt kuitenkin kunnossa, mikä tietty tärkeintä.

Tänään käytiin Pian ja jengin kanssa treenaamassa. Pikku Ruu oli kerrassan mainio ;), vaikka ei muka osaa mitään... Zack teki myös hienot treenit, mut meidän treenit olivat vähän huonommat. Ihan mun vika! Mutta tulipahan taas mietittävää! Pialta saa ainakin joka kerta suoraa palautetta, mikä on aivan loistavaa!! Eli ongelmalliset jutut tällä kertaa (omien ja Pian analysointien kera):

Seuraaminen - Liian matala Pian mielestä! Muut bortsuihmiset eivät kuitenkaan ole painottanut tätä niin paljon (huomauttanut kylläkin). Nämä nyt on (ehkä) taas niitä mielipidekysymyksiä... Täytyy varmaan kuvata videolle, että itse näkee millaselta näyttää. Heittopalkka nyt ainakin pois --> nameilla ja lopuksi vetolelu, suullinen kehu kun menee hyvin.

Luoksetulon stoppi - Seisomisen stoppeja ei pidä liian kauan treenata läheltä! Meillä kun on ollut ongelmana ettei Liz stoppaa hyvin kauempaa ja olenkin heittänyt paljon palloa sen yli vasta kun se on aika lähellä (kutsuessa). Vinkkinä stopata melkein heti lähdön jälkeen ja muutenkin ruveta rohkeammin stoppaamaan kaukana, että koira oppii että seisominen on aina kauempana ohjaajasta. Hmm, kuullostaa loogiselta.

Lonkka-asento maassa - Ongelmana on ollut, että Liz valahtaa melkein heti toiselle lonkalle, kun käsken sen maahan. Paikalla-olossa tämä ei vielä haittaa mua, vaan etenkin kaukokäskyissä ja liikkeestä maahanmenossa (vaikea nousta ylös ripeästi). Varmaan osaksi tämä johtuu siitä, että Liz menee vinosti maahan --> täytyy opettaa uudelleen namilla. Lisäksi paljon palkkaa (namia), aluksi tosi tiheesti, ettei ehdi valahtaa. Läheltä paljon istumiseen nousuja ja virittelykäsky varmemmaksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

testi