keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

kisoja, agikatselmus ym.

Pitkästä aikaan tas päivityksiä... Suurimmat uutiset ovat varmaan epäviralliset tottiskokeet Lizin ja Lyydin kaa, sekä JAU:n agiktselmus Lizin kaa.

Viime sunnuntaina olin Lizpetin kaa JAU:n agilitykatselmuksessa ja oli kyllä aikamoiset... :). Katselmus oli pilkottu neljään osioon: tottis-, agility-, lenkki- ja "luonnetesti"osuus. Me jouduttiin ensin lenkille (koira vapaana), missä katsottiin hieman miten koira käyttäytyy vapaana ja tulee kutsusta luokse. Samalla ohjaaja joutui haastatteluun. Tämä meni ihan ok, mitä nyt Liz sai jonkun hajun juuri kun mua käskettiin kutsua se luokse ja jouduin pikkasen korottamaan ääntä ;). Seuraavaksi jouduimme "luonnetestiin", missä testattiin reaktiota haalariin, joka yhtäkkiä vetäistiin ylös. Liz aloitti armottoman haukkumisen, mutta ei kuitenkaan piiloutunut mun taakse. Meni kuitenkin rohkeasti haistelemaan haalaria, kun minäkin liikuin eteenpäin ja kyykistyin sen viereen. Arviota emme saaneet tästä osiosta. Tottis tuntui aika helpolta näiden kahden jälkeen. Siihen kuului seuraaminen n. 10m kytkettynä ja vapaana, koiran jättäminen paikalle ja luoksetulo. Kaikki ok. Kaikesta kauhein osa oli agilityosio, jossa piti ensin leikkiä koiran kaa (tämä ok) ja sitten suoritta U:n muotoinen rata: hyppy-putki-hyppy. Liz oli jo niin jännittynyt kun jätin sen ekan esteen taakse, että tiesin jo siinä vaiheessa ettei tästä tule kaunista katseltavaa. No, eihän se pysynyt edes sen vertaa paikalla, että olisin päässyt hypyn toiselle puolelle. Karkas varmaan kolme kertaa (haukkumiskonsertin kera!), ennen kuin päästiin putkelle, jonka jälkeen rupesi haukkumaan mulle ja juokse siksi vikan hypyn ohi. Otettiin vielä uudestaan, jolloin saatiin kaikki esteet tehtyä, paitsi että rimat tippui, vaikka oli medi korkeudelle (40 cm). Kysyttiin vielä että halutaanko ottaa vielä uudestaan. "Juu, ei kiitos!" Mulle riitti. Miksiköhän mä halusinkaan aloittaa agilityn tän hullun kaa?!? No, päästiin kumminkin seuraan ja treenit alkavat ens kuun alussa.

Maanantaina oli sitten epäv. toko kokeiden vuoro, jonne Linda ja Lyydikin osallistuivat. Liz ei mahtunut ALO-luokkaan, joten ilmoitin sen AVO:on :). Sehän osaa kuitenkin suht. hyvin myös AVO:n liikkeet, hyppyä lukuun ottamatta. Paikkana oli sisähalli ja vielä kaksi kehää vierekkäin. O-ou!! Tässä ensin Lizin pisteet (liikkeiden järjestyksessä):

Paikallaolo 8,5
Liikeestä maahan 10
Luoksetulo 9,5
Liikeestä seisominen 10
Hyppy 0
Seuraaminen 7,5
Nouto 10
Kaukokäskyt 10
Yleisvaikutelma 8,5

Paikallaolo muuten rauhallinen ja ok, mutta Liz käänteli niin paljon päätä ja ihmetteli muiden käskytyksiä että mun piti tuplakäskyttää sitä sekä alussa (maahan) että lopussa (sivulle). Liikkeestä maahan ja seiso sekä luoksetulo TOSI hienoja; luoksetulossa vain pikkasen vino perusasento (odotti lelua). Ja sitten se kamala hyppy :/! Pari haukahdusta kun lähetin sen hypyn yli ja istahti toisella käskyllä, mutta sitten... Kun kutsuin Lizin takaisin alkoi taas haukkukonsertti, samalla kuin Liz hyppi edes takaisin estettä eikä suostunut tulemaan sivulle. Oli pakko karjua "Paikka!" että saisin sen kiinni. Huoh! Noh, eihän se sitten pystynyt keskittymään seuraamiseen sen jälkeen, joka suoritettiin viereisessä kehässä, SAMAAN AIKAAN kun seuraava tuli tekemään luoksetuloa ja hyppyä! Alkuun siis kaksi melkein karkaamista, loppu tiivistä seuraamista, mutta pää pyöri. Onneksi seuraamisen jälkeen tuli nouto, joka oli aivan superi! Tosi nopea palautus ja piti hienosti loppuun asti kapulasta kiinni (vaikka koskin siihen), kunnes annoin irti-käskyn. Kaukokäskyt myös ihan ok; itse tykkään vähän napakammista vaihdoista, mutta tässä vaiheessa oikein tyytyväinen Lizin istu-maahan vaihtoihin. Piste saldoksi siis 162p ja luokkavoitto :). Ei kerrota kellekään että AVO:ssa kilpaili vain kolme koiraa! :)

Jos Liz hieman häröili, niin Lyydi oli aivan superi!!! VOI-luokassa ei ollut ajanpuutteen vuoksi kaikkia liikkeitä (luoksetulo, metallinouto sekä hyppynouto puuttuivat). Lyydi oli (melkein) koko ajan kuulolla ja teki liikkeet innolla ja iloisesti :)! Ihanaa katsottavaa! Lyydin pisteet:

Paikallaolo 10 (varma nakki)
Seuraaminen 9! (Lyydin parhaimpia seuraamisia!)
Liikkeestä istuminen 10
Ruutu 10!!! (Siis todellakin kympin arvoinen suoritus! Ja vielä ihan keskelle ruutua ja nopea maahanmeno!)
Tunnistusnouto 0 :( (Lyydi on tehnyt tosi hienoja tunnareita viime aikoina, mutta nyt oli hieman hassuttelua ilmassa...)
Kaukokäskyt 8 (harmillisesti tuplakäsky jättäessä, muuten teknillisesti hyvät vaihdot)

Lyydin sijoitus oli 2./6 ja paljon kehuja iloisesta työskentelystä :)! 24.4. sitten virallisiin koitoksiin, myös Liz starttaa ekaa kertaa virallisesti. Iiiks!

Ei kommentteja: