sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Leikkiä, leikkiä

Aamulla olikin patterit ladattu (Lizzulla) ja lähdimme jo ennen kahdeksaa ulos metsään. Super-sukka oli tietenkin mukana :) ja kun Liz oli päästänyt isoimmat höyryt houkuttelin sitä tarttumaan kiinni sukkaan. Ja sehän tarttui heti ja hienosti! Annoin Lizzun voittaa kun veti hyvin ja rupesin juoksemaan toiseen suuntaan, ettei Liz lähtisi saaliinsa kanssa karkuun. No, sehän seurasi heti mua, tiputti kuitenkin sukan ja tarrasi reiteen kiinni :). En siis juoksut enää karkuun vaan leikittiin siinä paikallaan ja annoin Liz'n olla se aktiivinen puoli. Hyvin pysyi mun lähellä silti! Ei tarvinut kauan leikkiä kun Liz alkoi pöristä ja oli selvästi menossa hieman ylikierroksille (yritti myös näykkiä käsiä). Vaihdoin siis sukan namiin ja Liz rauhoittui HETI! Hieno typy! Mitäs tästä opimme?! Juu, Liz leikkii kyllä ulkonakin kanssani, mutta sen täytyy olla vapaana eikä sillä saa olla pukua päällä. Myöskään häiriötekiöitä ei saa olla liikaa, sillä ne sekoittavat pienen pennun pään! Tyhmä minä kun en tajunut tätä aikaisemmin :)! Leikimme myös päivälenkillä ja hyvin meni :).

Illemmalla vedettiin myös hieman sisällä, jolloin ei ollut mitään valiä minkä lelun tai esineen otin käteeni, Liz hyökkäsi heti kiinni! Vetohalukkuudessa oli kuitenkin eroja: tarttui ja veti paremmin pehmeitä esineitä.

Täytyy siis leikkiessä muistaa:
- leikkiä vain tosi mukavilla esineillä ulkona (Lizzun top3: sukka, fleece kaulaliina, hanska)
- pitää Liz vapaana
- ei liikaa häiriötekiöitä (toki myöhemmin lisätä näitä)
- etten leikitä liikaa (menee ylikierroksille)
- sisällä leikkiä myös vaikeammilla esineillä ja vaihdella näitä paljon

Illalla kävimme kävelemässä Järvenpään keskustassa. Aluksi kuului pientä piippausta mutta Liz käveli kuitenkin koko ajan määrätietoisesti hieman meidän edellä. 5 min kuluttua neiti kulki kuin vanha tekijä "kaupungilla". Hieman Lizzua ihmetytti, mikseivät kaikki ihmiset pysähtyneet silittelemään ja ihastelemaan häntä :). Ohitimme myös muutaman pyöräiliän hienosti! Ei voi muuta sanoa kuin LOISTO TYYPPI!

1 kommentti:

Johanna kirjoitti...

Hieno, hieno Liz!!!
Äippä-koira on ylpeä pienestä tytöstään:)