torstai 26. helmikuuta 2009

10 vko!

Meidän pikku rinsessa täytti eilen 10 vkoa! Kyllä sillä onkin hieman jalat venähtäneet, kun kattelee noita aikaisempia kuvia. Eihän sitä muuten huomaa, kun näkee joka päivä. Rokotusaikakin on jo varattu kahden viikon päästä ja matokuuri on käynnissä.


"Miä oon jo iso tyttö!"

Minulla oli poikkeuksellisesti tällä viikolla kaksi arkivapaata ja kolme iltavuoroa. Hieman jännitti miten Toni pärjäisi tuon riiviön kanssa ja annoinkin paljon vinkkejä miten pitää pentu tyytyväisenä. Tokihan Toni on ollut koko ajan arjessa mukana, mutta minä olen kuitenkin vastanut puuhastelusta ja ulkoilusta. Hienon "pelle-pukunsa" ansiosta Liz pärjää hyvin jopa tunnin ulkona pomppien lähimetsässä tai -pellolla. No, Toni ei kuitenkaan ollut "jaksanut" laittaa pukua päälle, joten ulkoilu jäi hyvin vähäiseksi ettei Lissulle tulisi kylmä. Se kostautui sitten sisällä! Neiti veti semmoista rallia kotona ja ärisi ja murisi leluille, pureskeli kaikkea kiellettyä (kuten Tonia). "Iltakerhossa" olikin ollut niin mukavaa, että väsyhän iski siinä 3-4 tunnin jälkeen, eli juuri sopivasti kun äiti tuli kotiin :).

Äidin pikku enkeli!
Tiistain olinkin onneksi kotona, joten tilanne normalisoitui, mutta keskiviikkona, eli eilen jännitti todella paljon jättää pentu kotiin ja lähteä töihin. Ensinäkin, Liz olisi ensimmäistä kertaa yksin n. 5 tuntia putkeen, ja toiseksi, mikä energia määrä sillä olisikaan purettavanaan tuon viisituntisen jälkeen! Malttamattomana katselin kelloa töissä ja mietin miten oma pikkuinen pärjäsi kotona. Klo 17 en enää jaksanut odottaa vaan soitin Tonille. Hieman ärtynyt/väsynyt ääni vastasi ja kertoi että Liz oli pitänyt pienet bileet omassa yksiössään: oli ensin nähtävästi leikkinyt pallon kanssa, joka oli sitten tippunut vesikulhoon ja jonka jälkeen oli lotrattu vedellä OIKEIN KUNNOLLA. Hajusta päätellen oli muutama pisukin päässyt samaan lammikkoon hesarien päälle ja kun Toni oli tullut kotiin, oli neiti istunut tyytyväisenä vesi-pissa-hesaripaperimössö sekoituksessa ja heiluttanut häntäänsä. Huoh! Ei ollut helppoa keksittyä työhön loppuiltana... Kotiinpäästyä sain kuitenkin kuulla että ilta oli mennyt ihan ok. Liz oli toki ollut villi, mutta ei niin pirullinen vaan leikkinyt lähinnä leluillaan.

Söpöstelyä kesken lumileikkien

Leikkimistä vetolelulla ollaan edelleen jatkettu päivittäin, sekä ulkona että sisällä. Tänään Liz jopa itse vaati ensimmäistä kertaa vetoleikkiä hyppimällä ja näykkimällä hanskojani! Laitoin kädet rinnalle ristiin ettei ylettyisi niihin ja rauhoituttuaan otin vetolelun esiin taskusta. Kovasti yrittää vielä hyökätä ranteeseen kiinni, kun vedän vetolelua pitkin maata. Takin hihaankin on aika kiva hyökätä vetolelun sijasta kiinni.
Suureksi kauhukseni Liz näyttää myös alkumerkkejä autojen taka-ajamiseen. Se ei kyttää niitä ja välillä näyttäisi jopa pelkäävän jonkin verrran kun auto ajaa ohi, mutta eilen ja tänään otti selvästi muutaman laukka-askeleen auton perään kun auto oli ohittanut meidät. Täytyykin ottaa tämä tosi vakavasti ja alkaa namittamaan kunnolla kun yksittäiset autot ajavat ohi!
Kotona ollan edelleen "treenattu" samoja perusjuttuja kuten sivulletuloa, seuraamista namilla imuttaen, parin sekunnin odottamista ja kontaktia. Eilen otin myös uutena juttuna/temppuna pyörimiset molempiin suuntiin (agilityä ajatellen) ja pujottelua jalkojen välistä (just for fun!). Ja pikkuinen on edelleen tosi keskittynyt ja innoissaan pienistä treenisessioista :).
Ja vielä kasvukuvat kehiin. Kylläpäs oli taas vaikeata saada tuo seisontakuva!


3 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Onnittelut 10-viikkoiselle Lizpetille:)

Kennel Mithrandir kirjoitti...

Ihana kirjoitus :)

Susan Miiro kirjoitti...

Heips!

Oikein suloinen pentu tuo Liz <3
Asustelen itsekkin Järvenpäässä, joten jos bc-reeniseura kelpaa/kiinostaa näillä nurkilla (ollaan satunnaisesti reenailtu pienellä bc-porukalla Jäkessä) niin ota yhteyttä!
Omista hakuista löytyy juttua osoitteesta: www.bcruut.blogspot.com
s.posti osoite on: susan.miiro@gmail.com