tiistai 3. maaliskuuta 2009

Viikonlopun häppeninkiä

Viime viikonloppu oli tapahtumia täynnä. Olin lauantaiaamun töissä (8-14) ja lähdimme sieltä suoraan Tonin kanssa näyttämään Liziä Tonin enolle ja perheelle. Oleilimme ulkona, kun sääkin oli niin hieno ja pikku-Liz oli oikea enkeli...aluksi. Sitten se hoksasi lintulaudan, jonka alle oli tippunut paljon siemeniä ja pähkinöitä. Muutama leivänkannikkakin löytyi. Eli eihän siitä seurustelusta tullut enää mitään, vaan koko ajan oli karattava sinne. Tyhmä äiti laittoi sitten Lissun hihnaan. Se ei ollut yhtään kivaa, niin Lissu keksi sitten alkaa kaivaa kukkapenkkiä. Ei kuulemma haitannut talon emäntää, mutta otin sen kuitenkin pois jonkin ajan kuluttua. Ja kun sekin kiellettiin päätti Liz pureskella silittäviä käsiä, tai oikeastaan hanskoja (on silloin tällöin saanut leikkiä mun yhdellä hanskalla). Meno ei näyttänyt yhtään lupaavalta ja onneksi emme aikataulun vuoksi ehtineet sisälle kahvittelemaan. Huhuh! Mitäköhän siitäkin olisi tullut... Lähdimme siis kotiin syöttämään Lissun, jonka jälkeen pakotettiin häkkiin päikkäreille (siitäkin syntyi pieni protesti), että olisi pirteämpi illalla. Kuudelta olis siis vuorossa pienet treenit Johannan ja Nina kanssa Espoon Barona Areenalla. Liz aloitti ja otti hieman sivulletuloa, askelkäännöksiä vasemmalle, vauhti-luosketuloa ja kontaktia. Minulle oli erityisen tärkeää saada varmistus perusasennon oikea paikka, etten opeta väärin. On jotenkin niin vaikeata nähdä itse, kun toinen on niin pieni vielä :). Paikka oli kuulemman ihan ok, mutta malttia saisi olla, eli hosun liikaa ja teen liian nopean kiepin kädellä. Sitten kokeiltiin vasemmalle käännöksiä, jota en ole juurikaan tehnyt kotona. Nehän meni jo ihan kivasti lopuksi, kunhan Nina ensi näytti näkymättömällä koirallaan miten namikädellä autetaan :). Hyvä Lizpetti! Luoksetulossa Johanna piti Liziä kiinni ja lähdin itse juoksemaan karkuun. Liz tuli hyvällä vauhdilla mutta lopussa kun yritin palkata lelulla (sukalla), meni taas yleishäröilyksi ja Liz lähinnä murisi ja yritti lopuksi iskeä kiinni hihaan ja lahkeeseen. Täytyisköhän välillä kokeilla namipalkalla? Kaiken kaikkiaan Liz oli oikein skarppina ja pysytteli koko ajan lähellä, vaikka olikin vapaana, ja teki hyvin keskittyneesti töitä! Jee!

Sunnuntaina suuntasimme klo 9.30 auton kohti Sotunkia tapaamaan Nisse-isukkia ja Ankia. Paikalla oli myös Lizin veli Hugo sekä Mirja. Hugo oli tullut tekemään hieman pentu-HAKU juttuja: "tuuli-harjoituksia". Lizkin sai kerran kokeilla! Anki meni siis lihapullien kaa kuusen alle makaamaan ja kävelimme Lizin kaa muina miehinä siitä ohi muutaman kerran, kunnes Liz itse hiffasi että tuollahan makaa joku. Hieman oli ihmeissään, että miksi toi nyt tuolla keskellä pöpelikköä makaa, mutta ei mielestäni pelännyt. Lähinnä hieman ihmetteli. Ja riemulla ei ollut rajoja kun Anki rupesi juttelemaan Lizille ja antoi lihapullia ja peuhasi sen kanssa :). Voi kun oli kivaa, myös emännän mielestä!!

Harkkojen jälkeen pennut pääsivät tutustumaan Nisseen! Hugo oli kova poika ja haisteli häntä pystyssä Nisseä. Yritti jopa astua iskää ;). Liz taas oli hieman varovainen aluksi, mutta lopuksi pyysi jopa iskää leikkimään naurettavalla fifimäisellä äänellään :). Pennut riehuivat myös paljon keskenään ja uni maittoi kotimatkalla ja melkein loppuillankin...

Tajusin tänään että Liz täyttää jo 11-viikkoa huomenna ja ympäristötreeneistä on pahasti unohtunut parkkihallit. Kaksi kertaa ollaan käyty, mutta hyvin rauhalliseen aikaan. Ja reipashan tuo on aina ollut uusissa ympäristöissä, mutta ei sitä ikinä tiedä mitä mörkökausi tuo tullessaan (ja miten aikasin se alkaa). Kohta siis lähdemme ruokakauppaan ja otamme Lissun mukaan pahimpaan ruuhka-aikaan. Peukut pystyyn!

Ei kommentteja: